Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да има паузи в полза на Русия, иначе ще ни прегази

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога предизвести, че всевъзможни " паузи " в отбраната на Украйна против съветската инвазия единствено ще оказват помощ на Москва да се превъоръжи и ще ѝ разрешат " да ни прегази ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12392
Зеленски приказва в Естония по време на втория стадий от балтийската си обиколка, целяща да усили поддръжката за продължаващата към този момент съвсем две години битка на страната му против Русия.

" Дайте на Руската федерация две-три години, след което те просто ще ни прегазят. Ние не бихме поели този риск. Няма да има паузи в интерес на Русия ", съобщи той на конференция с президента на Естония Алар Карис.

Той добави, че една " дълга война " също няма да е от изгода за Украйна.

" Ние сме срещу тази война от първия ден и ще бъдем до последния ", сподели той.

Зеленски също по този начин съобщи, че Киев заслужава покана за присъединение към НАТО. По думите му блокът ще се снабди с " войска с боен опит - не на доктрина, а на процедура ". Украйна изрази известно отчаяние от западните съдружници поради неналичието на времева рамка за присъединение към западния съюз за сигурност. Зеленски дойде в Талин през нощта дружно с външния министър на Украйна Дмитрий Кулеба. Естония, един от главните съдружници на Украйна и член на НАТО, прикани за продължаваща поддръжка за Киев, защото някои съдружници се двоумят.

" Демократичните страни направиха доста, с цел да оказват помощ на Украйна, само че ние би трябвало дружно да създадем повече, с цел да подсигуряваме, че Украйна ще победи и агресорът ще бъде надвит ", каза естонският водач Карис, представен от БНР.

Външният министър на Естония Маргус Цахкна съобщи в обществените мрежи, че страната ще даде мощно обръщение и удостоверение на Украйна, че Естония стои твърдо на тяхна страна и дружно ще спечелим тази война. Зеленски моли за извънредно нужни системи за противовъздушна защита, когато стартира обиколката си в сряда в Литва, като предизвести, че съмнението на Запада по отношение на помощта за Украйна окуражава Русия. Украинският президент  ще приключи обиколката си на трите балтийски страни, всички някогашни руски републики и негови правилни съдружници, в Латвия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР